Otoplasti Belirgin Kulak Cerrahisi

Otoplasti Belirgin Kulak Cerrahisi

Kulak, kişinin dış görünümünü etkileyen, estetik değeri ve fonksiyonel önemi olan bir organdır. Kulakta, konjenital gelişim de dahil olmak üzere çeşitli görünüm bozuklukları ortaya çıkabilir.

Kulakta en sık görülen estetik bozukluk sıkılmış bir kulak deformitesidir. Estetik kulak ameliyatı, kozmetik cerrahimizde en yaygın olanıdır.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

 

Otoplasti için ideal yaş nedir?

Kulak gelişiminin %98’i 5-6 yaşlarında sona erer. Bu işlemler bu yaş grubundaki okul öncesi dönem için idealdir. Bu nedenle, çocukların okuldaki arkadaşları tarafından uğrayacağı sosyal travmayı ve çocuğun özgüven kaybını önlemek için erken yaşta bir operasyon yapılması önerilir.

Ülkemizde sağlıklı bir istatistik olmamasına rağmen, her iki cinsiyette de yaklaşık olarak eşit oranlar da olduğu görülmektedir. Bununla birlikte, kızlar daha sonraki yaşlarda kulaklarını saçlarıyla kapatabilirler.

5-6 yaşından sonra iyileşemezler. Bu yaşta kulak kıkırdağının gelişimi tamamlandığından, iyileşme görülmez. Belirgin kulak deformitesi çocuklar üzerinde büyük bir psikolojik yüke neden olabilir.

İlkokul döneminde arkadaşları tarafından alay edilen çocuklar, özgüven kaybı, halka açık olamama, toplumun önünde konuşmama, derslerde başarısız olma ve okula gitmeme gibi psikolojik travma ile ilgili semptomlar da gösterebilir. ‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎

Category: Estetik Cerrahi
Date: Ağustos 11, 2024