Yüz gerdirme

Yüz gerdirme

Yüz germe – cildin gençleştirilmesi ve sıkılaştırılması

Ritidektomi olarak da bilinen yüz germe, yüz ve boyundaki gözle görülür yaşlanma belirtilerini azaltmayı amaçlayan cerrahi bir işlemdir. Bu işlem yüz ve boyundaki cildi sıkılaştırıp yeniden şekillendirerek daha genç ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Yüz germe nedir?

Yüz germe, fazla derinin alınıp yüz ve boyundaki dokuların sıkılaştırıldığı bir ameliyattır. İşlemin amacı kırışıklıkları, kırışıklıkları ve sarkmış cildi azaltmak, daha sıkı ve pürüzsüz bir görünüm elde etmektir. Hastanın özel ihtiyaçlarına göre tam yüz germe, mini germe ve boyun germe gibi farklı kaldırma teknikleri mevcuttur.

Kim yüz germe için iyi bir adaydır?

Yüz germe için ideal adaylar, kırışıklıklar ve cilt sarkmaları gibi gözle görülür yaşlanma belirtileri gösteren ve görünümlerini iyileştirmek isteyen kişilerdir. Hastalar genel olarak sağlıklı olmalı ve işlemin sonuçlarına ilişkin gerçekçi beklentilere sahip olmalıdır. Adayların tedavinin risklerini ve faydalarını anlamaları önemlidir.

İyileşme süreci nasıl işliyor?

Yüz germe ameliyatından sonra iyileşme genellikle şişlik, morarma ve orta derecede rahatsızlık içerir. Hastalar yoğun fiziksel aktiviteden kaçınmalı ve ameliyat sonrası talimatlara dikkatle uymalıdır. Çoğu kişi iki hafta sonra normal faaliyetlerine dönebilir, ancak nihai sonuçların tamamen görünür hale gelmesi birkaç ayı bulabilir.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

 

Yüz gerdirme nedir?

Ritidektomi olarak da adlandırılan yüz gerdirme, sarkık ve buruşuk cilt ve cilt kaslarını sıkılaştırarak ve sabitleyerek yüz ve boynun görünümünü iyileştirmeyi amaçlayan bir plastik cerrahi prosedürdür. Yüz gerdirme, daha genç bir görünüme sahip olmak isteyen hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir.

Sonuçta hepimizi etkileyen yaşlanma, yerçekimi, güneş ışığına maruz kalma, sigara içme, çevresel koşullar, alkol tüketimi ve stres cildin elastikiyetini kaybetmesinin ana nedenidir. Cildin elastikiyetini kaybetmesi, tam tersini hissetmemize rağmen yaşlanma ve yorgunluk ile ilişkili istenmeyen kırışıklıklara ve çizgilere neden olur.

Nasıl göründüğümüz ve nasıl hissettiğimiz arasındaki fark, görünüşten kaynaklı mutsuzluğa, düşük özgüvene ve sıkıntıya neden olabilir. Yüz gerdirme ameliyatı, hissettikleri kadar genç görünmek isteyen insanlar için harika bir fırsat sunmaktadır. Yüzünüzde ve görünümünüzde tam bir gençleşmeye sahip olmak istiyorsanız, yüz gerdirme ameliyatını göz kapağı ameliyatı ile veya yüz gerdirme ameliyatını boyun gerdirme ameliyatı ile birleştirebilirsiniz.

Yüz gerdirme, hem kadınlar hem de erkekler için en popüler plastik ameliyatlardan biridir. Yurtdışında yüz gerdirme, uygun maliyetlerle yüksek kaliteli tedavi nedeniyle giderek artan sayıda insan tarafından tercih edilmektedir. Türkiye’de yüz gerdirme, yurtdışında yüz gerdirme yapmayı tercih edenler arasında giderek daha popüler hale gelmektedir.

Yüz germe ameliyatı ne kadar sürer?

Ortalama olarak yüz germe işlemi 2 ile 4 saat arasında sürmektedir. Kesin süre vakanın karmaşıklığına ve kullanılan tekniğe bağlıdır.

Yüz germe operasyonundan sonra görünür yara izlerim olacak mı?

Yüz germe ameliyatından sonraki yara izleri genellikle iyi gizlenir ve genellikle derinin ve saçın doğal kıvrımlarına yerleşir. Cerrahlar yara izlerinin görünürlüğünü en aza indirmek için ileri teknikler kullanırlar.

Yüz germe işleminin nihai sonuçlarını ne zaman görebilirim?

İlk sonuçlar işlemden hemen sonra görülür, ancak nihai sonucun tam olarak ortaya çıkması birkaç ayı bulabilir. Şişlik ve morarma genellikle iki hafta içinde kaybolur.

Category: Estetik Cerrahi
Date: Ağustos 11, 2024